HELPING THE OTHERS REALIZE THE ADVANTAGES OF TüP BEBEK IşLEMI SONRASı

Helping The others Realize The Advantages Of Tüp Bebek işlemi sonrası

Helping The others Realize The Advantages Of Tüp Bebek işlemi sonrası

Blog Article

Bazı merkezlerde lokal anestezi ile yapılırken çoğu zaman sedasyon anestezisi ile hasta uyutulur. Bu hastanın isteğine göre de değişebilir.

Aşılama: 35 yaş altı, sperm kalitesi iyi olan ve daha basit kısırlık problemleri yaşayan çiftler için uygun.

Yumurtalar elde edildikten sonra alınan spermlerle bir araya getirilmesi işlemi iki türlü yapılmaktadır. Klasik yöntemde spermler ve hazırlanmış olan yumurta özel bir ortamda bir araya getirilerek embriyo elde edilmesi hedeflenirken; mikroenjeksiyon yönteminde seçilen sperm yumurta içerisine özel bir teknikle bırakılmakta ve embriyo elde edilmesi hedeflenmektedir.

Bu işlem ile bir gebelik sürecinin başlatılması hedeflenmektedir. Bu tedavide önemli olan noktalardan birisi baba adayından alınan sperm hücrelerinin değerlendirilmesidir.

Ancak daha karmaşık kısırlık vakalarında ya da birkaç aşılama denemesi başarısız olduktan sonra tüp bebek tedavisi önerilir.

Erkeklerin sperm sayılarının azaldığı ve sperm hareketliliğinin az olduğu durumlarda uygulanır.

Aşılama daha çok herhangi bir sebep olmayan ve erkek faktöründe sayı ve şekil bozukluğu olmayıp hareket azlığı olan hastalarda tercih edilen bir yöntemdir.

Gelişen embriyolar, ince bir kateter propertyımıyla anne rahmine transfer edilir. Bu işlem genellikle ağrısızdır ve birkaç dakika sürer. Transferden sonra embriyonun rahme tutunması beklenir.

Tedavinin ilk advertımında aşılama yönteminde olduğu gibi yumurtalıkların gelişimini uyarmaya yönelik çeşitli tedaviler uygulanır.

Yumurta toplama işlemi sedasyon altında yapılır ve birkaç saat sonra mikroenjeksiyon PCOS yapılır. Döllenmeden sonra embriyo, rahime ne zaman transfer yapılması gerektiğini belirlemek için dikkatle izlenir.

Sonrasında hassas bir müdahale ile yumurtalar toplanır. Bu aşama kapsamında erkeğin de sperm örneği vermesi gerekir. Şayet erkekte sperm bulunmuyorsa bu durumda kısaca TESE olarak adlandırılan testikiler aspirasyon ya da biyopsi ile sperm alınması sağlanır. Erkekten alınan spermler Polycystic Ovary Syndrome laboratuvarda semenden ayrıştırılır ve sonrasında kullanılır.

Tüp bebek tedavisi tamamlandıktan sonra, gebelik testi yapılır. Bu exam, kadının hamile olup olmadığını belirlemek için kan testi veya idrar testi kullanılarak yapılır. Eğer gebelik başarılı bir şekilde gerçekleşmişse, çiftler bir bebek sahibi olma şansına erişir.

Tüp bebek tedavisinde olgun yumurtalar yumurtalıklardan toplanır, laboratuvar ortamında kadın ve erkek üreme hücreleri olan sperm ile biraraya getirilir ve elde edilen döllenmiş yumurta annenin rahmine yerleştirilir, embriyonun annenin rahmine tutunması sonucunda hamilelik başlar.

Bu işlem çAlright kısa süreli ve ağrısız bir işlemdir. Anne adayının kısa süreli bir yatak istirahatından sonra kullanacağı ilaçlar hakkında bilgi verilerek hasta taburcu edilir.

Tüm bunlara ek olarak aşılama ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için 444 39 forty nine numaralı telefondan bize ulaşabilir; aşılama kolay mı, aşılama yöntemiyle ikiz olur mu, aşılamanın tuttuğu nasıl belli olur ve aşılama ücreti ne kadar gibi pek çAlright sorunuza doğrudan cevap alabilirsiniz.

Report this page